SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

SCROLL DOWN

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 4×4

Η ανάγκη για απόδραση από την καθημερινότητα και διασκέδαση δίπλα στη φύση σε συνδυασμό με την αυτοκίνηση, είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις για εξορμήσεις στην περιοχή της Καβάλας.

Ο ορεινός όγκος της, τα παραδοσιακά χωριά, καθώς και οι παραποτάμιες και παραθαλάσσιες διαδρομές, αναδεικνύουν την Καβάλα σε top προορισμό για τους λάτρεις των 4×4.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ENDURO

Η πόλη της Καβάλας με την προνομιακή γεωγραφική της θέση, χτισμένη ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, προσφέρει τη δυνατότητα για εναλλακτικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των extreme sports. Σε λιγότερο από 30 λεπτά μπορεί κάποιος να φτάσει σε πανέμορφα φυσικά ορεινά μονοπάτια και να εξερευνήσει τις όμορφες «κρυμμένες» γωνιές του ορεινού όγκου γύρω από την πόλη.

Η τοπική Μοτολέσχη Καβάλας διοργανώνει αγώνες enduro, οργανωμένες εξορμήσεις και εκδρομές σε εξαιρετικές τοποθεσίες στην περιοχή, όπως επίσης και η North Star Enduro Touring διοργανώνει εξαιρετικά guided enduro tours στην ευρύτερη περιοχή.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΠΠΑΣΙΑ

Στο Δάτο, το Ιπποτουριστικό Κέντρο προσφέρει φυσιολατρικούς περιπάτους σε άτομα με ή χωρίς γνώσεις ιππασίας, μαθήματα ιππασίας για παιδιά και ενήλικες, βόλτες με άμαξα αλλά και θεραπευτική ιππασία. Στο Κέντρο λειτουργεί Ακαδημία Ιππασίας για παιδιά από 6 έως 10 ετών.

Στον Ιππικό Αθλητικό Όμιλο στο Πολύστυλο μπορείτε να διδαχθείτε τα αγωνίσματα της αθλητικής ιππασίας, της υπερπήδησης εμποδίων και της ιππικής δεξιοτεχνίας. Ένα σημαντικό τμήμα του Ομίλου είναι αυτό της θεραπευτικής ιππασίας, που διδάσκεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Μπορείτε τέλος να απευθυνθείτε στον Όμιλο για να κάνετε απλά τη βόλτα σας με τα άλογα, απολαμβάνοντας αυτή τη μοναδική εμπειρία στη φύση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Η Καβάλα διαθέτει εσωτερικές πίστες προπόνησης που προσφέρονται για αναρρίχηση τύπου boulder αλλά και με σχοινί. Οι αθλητικοί σύλλογοι της Καβάλας που διαχειρίζονται τις πίστες είναι η Λέσχη Ορειβασίας Καβάλας και η Σχολή Χιονοδρομίας και Ορειβασίας Καβάλας, δυο σύλλογοι με αξιόλογη δράση και σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Όταν συνδυάζεται η γοητεία του τοπίου με αυτή της θάλασσας, τότε η Καβάλα αναδεικνύεται το ιδανικότερο μέρος για να ανοίξετε τα πανιά σας και να «πλανάρετε» το σκάφος στα νερά του Αιγαίου. Για αναψυχή ή άθληση, η πόλη προσφέρει αξιόλογα σκάφη και έμπειρους καπετάνιους για συναρπαστικές θαλασσινές​ πλωτές εμπειρίες.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Τα καθαρά και ήρεμα νερά της περιοχής της Καβάλας είναι ιδανικά για καταδύσεις. Εκτός από την ομορφιά της στεριάς, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον υπέροχο βυθό του Βόρειου Αιγαίου με τη βοήθεια των καταδυτικών κέντρων που υπάρχουν στην Καβάλα και τη Θάσο.

Όλες οι σχολές έχουν ειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Είναι μια άριστη ευκαιρία για όσους δεν είναι αυτοδύτες να γνωρίσουν τη μαγεία και την ομορφιά του βυθού.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

WATER SPORTS

Είστε λάτρεις της περιπέτειας στη θάλασσα; Αν ψάχνετε το κατάλληλο σημείο στην Καβάλα για να κάνετε windsurfing, μπορείτε να επισκεφθείτε τη μεγάλη παραλία της Νέας Ηρακλείτσας, γνωστή ως «αλάνα», που λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενδείκνυται για αυτή τη θαλάσσια δραστηριότητα. Στο ίδιο μέρος μπορείτε να κάνετε θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό, ομαδικές βόλτες με τη γνωστή «μπανάνα» και να βρείτε πολλά φουσκωτά παιχνίδια.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ - RAFTING

Είστε λάτρεις της αδρεναλίνης; Αν ψάχνετε τον τρόπο για να απολαύσετε την Καβάλα από ψηλά ή αν προτιμάτε να κάνετε rafting με την παρέα σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην getoutdoors.gr όπου μπορείτε μετά από συνεννόηση να κάνετε Αλεξίπτωτο πλαγιάς – Ελεύθερη πτώση – Rafting με τον εξειδικευμένο πιλότο αλεξίπτωτου πλαγιάς, αθλητή ελεύθερης πτώσης και οδηγό rafting Γιώργο Γιαννάκη, πιστοποιημένο εκπαιδευτή από τις αρμόδιες ομοσπονδίες για την ευχάριστη και ασφαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων αυτών.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
to-topto-top
Translate »
espa